לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מכירת פירות שביעית לעם הארץ

שאלה:

שאלה המציקה אשמח לשמוע מכת"ר מענה
גם אם נניח שמכירה לפי משקל בחנות של אוצר ב"ד אינה נחשבת "סחורה"
בהתחשב בקונים שהם לא תמיד בני ברית או שומרת"צ
היאך מותר למכור זאת , הרי הוי הפסד לפירות שלא ינהגו בהם לפי התורה

תשובה:

שלום וברכה

אף שאין מוסרים דמי שביעית לעם הארץ [ראה סוכה דף לט], לענין פירות שביעית רבים הקלו בזה, כיון שהסיכוי שאדם יקלקל פרי באופן האסור ממש מן הדין הוא לא שכיח כל כך, בדרך כלל אנשים אוכלים מה שראוי לאכילה. לכן עיקר ההקפדה היא רק במכירתם לאדם שעושה בהם סחורה ולא לאדם פרטי שקונה לאכילה. אמנם יש שהחמירו בזה ואכן זו נקודה לא לגמרי פשוטה.

מקורות:

ראה שבת הארץ פרק ח הלכה טז הערה 6 השיטות בזה.