כשרות מאכל שנקרא בודהה

שאלה:

שלום.
בתפריט מסעדה כשרה ישנה מנה הנקראת 'סלט בודהה', האם מותר לאכול את המנה או אף להיכנס למסעדה מצד אביזרייהו או צדדים אחרים? תודה.

תשובה:

לא נראה שיש צורך להחמיר בזה. אין כוונה כאן לעבודה זרה, אמנם המוכר עצמו מן הראוי שישנה את שמו של הסלט, אבל הוא עצמו אינו עבודה זרה ולא אביזרייהו של עבודה זרה, אלא זה קצת קשור לסניף של שם אלוהים אחרים לא ישמע על פיך.

מה שהכי חשוב זה לבדוק שיש כשרות מהודרת למסעדה הזו, מאוד יש להקפיד על כשרות טובה במסעדות.