לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טיפות עיניים בשבת

שאלה:

שלום
האם מותר לשים טיפות עיניים בשבת?

תשובה:

כאשר מדובר בטיפול בדלקת ודאי מותר בשבת. לגבי טיפות למניעת יובש של עדשות מגע, או סתם לנוחות: אם נותנים את הטיפות בעין לפני שמרגישים בכאב, קודם נתינת העדשות וכדומה, לבני ספרד מותר ולבני אשכנז נחלקו בזה הדעות וראוי להחמיר אלא אם כן יש קושי שאז המיקל יש לו על מה לסמוך. לאחר שכבר הגיע הכאב – אסור, אלא אם כן הוא חזק כל כך עד שאדם נופל למשכב מחמתו. כדאי להתייעץ יותר ברור לגבי חשש זיהום וכמה זמן אסור להמנע.

מקורות:

ראה קצות השולחן סי' קלו בדי השולחן אות כ שלמד מדברי המשנה ברורה בסי' שכח שנתינת שמן על היד כדי שלא יווצר בו יובש מותרת כיון שאין כאן רפואה אלא מניעת חולי, ואף שיש שפקפקו בעיקר דין זה וגדריו, כאן שלא מדובר בחולי ממש אלא ביובש וכאב יש להקל. אלא שבמגן אברהם שם נראה שהחמיר בזה, ולדעתו כל פעולה שאינה מאכל בריאים אף שהיא עשויה לחזק את מזגו היא אסורה, והובא במשנה ברורה שם ס"ק קכ, אלא שכבר העירו רבים מהאחרונים שמדברי הבית יוסף נראה שחולק ומיקל, כמובא באור לציון ח"ב עמ' רנז, כך שבני ספרד יכולים לסמוך על דבריו ולהקל.