זכויות השכנים בבניין על הלובי למול דיירי קומת הלובי

שאלה:

שלום וברכה.
ברצוני לברר, כדייר בקומת הלובי (קומת הכניסה לבניין), האם יש לשכנים בבניין זכות לשלוח ילדים לשחק בלובי בשעות המנוחה דהיינו בין 2-4 ובשעות השכבת ילדים כשזה מפריע לדיירי הלובי, או שדיירי הלובי יכולים לעכב, כמו כן האם דיירי הלובי יכולים לעכב מן השכנים לשלוח את ילדיהם עם אופניים וקורקינט וכד' כשזה עשוי להזיק לדלתות דיירי הכניסה, וכפי שהוכח שהילדים נפגשים עם הדלתות בעת נסיעתם.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

הלובי של הבניין מיועד גם למשחקי ילדים, ולא ניתן למנוע את הילדים לשחק בקומת הלובי, כדין כל שימוש סביר ברכוש המשותף. שעות המנוחה בין 2-4 כמעט ולא נהוג היום, ולכן לא ניתן לקבוע את שעות אלו כשעות מנוחה.

הדיירים שטוענים שילדים נתקעים עם האופניים והקורקינט בדלתות הפרטיות יניחו שטיחים לפני הדלת כדי שיחסום את הנסיעה של האופניים והקורקינט לפני הדלת.

בהצלחה.

מקורות:

לא ניתן למנוע שימוש סביר בשטח המשותף. ומשחקי ילדים בחצרות הבניין בשטח משותף הוא שימוש סביר והוגן, ולא ניתן למנוע זאת.