הגבהת דמי שכירות דירה

שאלה:

שלום,
אני משכיר דירה לשוכר כבר תקופה של כ 3 שנים. שכר הדירה שאני גובה נמוך ממחיר השכירות של דירה דומה באותו אזור בכ 2500 ש"ח.
הביקוש גדול ואין דירות שכאלה באזור. אני שוקל עם סיום תקופת החוזה, להעלות את שכר ב כ 1300 ש"ח. האם מבחינה ממונית יש בעיה ? האם יש פה איזה עניין של בין אדם לחברו.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להעלות את מחיר השכירות אחר סיום תקופת החוזה. וראוי שתגבה לפי המחיר בממוצע שגובים באזור שלך. ואין בעיה הלכתית אם אתה גובה לפי המחיר שהממוצע באזור מגוריך.

בהצלחה.