לימוד משניות / לימוד הלכות – מה עדיף?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני משתדל ללמוד גמרא, וגם תנ"ך, בכל יום באופן קבוע.

יש לי אפשרות ללמוד או הלכות או משניות בדרך (כמין "ובלכתך בדרך").
אבל אני צריך לבחור בין לימוד ההלכות ללימוד המשניות, כי אני מרגיש שאיני יכול להתרכז יפה על שני לימודים הללו במקביל.

מצד אחד, אני רוצה ללמוד את כל הש"ס משניות כדי לדעת (פחות או יותר) את כל סוגיות התורה, אבל מצד שני, אני רוצה ללמוד ההלכות כדי לדעת איך להתנהג במצב כזה וכזה לפי ההלכה.

נכון שידע בש"ס משניות יכולה להקיף את הנושאים של תורה שבעל פה (כמעת), ואני לא יודע את כולם, לצערי.
אבל חשוב גם כן לדעת את ההלכות למעשה, כדי להתנהג לפי ההלכה כמו שצריך, ואני גם לא בקיא בהלכות.

ואז, רציתי לשאול אתכם: איזה לימוד צריך להעדיף במצב כזה?

תודה מראש.
חורף בריא, וכל טוב.

תשובה:

קשה לייעץ בלי להכיר ובסופו של דבר כל אחד מכיר בנפשו במה יצליח. אבל באופן כללי ודאי עדיף לימוד הלכה שזה דבר שכל אדם מחוייב לעצמו בכל יום בכל מקרה. אין אפשרות להצליח בקיום מצוות ובכלל להיות יהודי שמבין ויודע קצת מעבר למה שלמד בגן הילדים, בלי לימוד הלכה יום יומי.

בהצלחה רבה מאוד.