כיצד ידע משה שיחטאו ישראל?

שאלה:

שלום לכם

הגמרא אומרת שמשה רבינו קיבל בהר סיני את חמישה חומשי תורה ואת הנביאים והכתובים ואת המשנה ואת הגמרא(היא דורשת את זה מפסוק מסויים בתורה לא זוכר את הפסוק)עכשיו רציתי לשאול אתכם אם משה רבינו קיבל בהר סיני את הנביאים והכתובים זאת אומרת שזה היה ברור שיקרה מה שיקרה למשל כתוב בספר מלכים על מנשה שחטא והחטיא את הרבים בעבודה זרה זה היה צריך לקרות כי משה רבינו למד את זה בהר סיני(ואומרים גם שהוא ראה את כל הדורות והמנהיגים שלהם וכל מה שיקרה עד תחיית המתים רש"י אומר את זה בשם חז"ל באחד הפסוקים האחרונים של התורה שמופיע באותו פסוק המילים הים האחרון ורש"י אמר על תאמר הים האחרון תאמר היום האחרון כלומר שמשה רבינו כל מה שיהיה עד תחיית המתים שתהיה בשנת 6000 שאז העולם יחרב כמו שאומרת הגמרא וגם אז יהיה יום הדין הגדול והנורא שאלוהים ישפוט את כל האנושות כולה מאדם הראשון עד האדם האחרון שהיה בבריאה)אם זה כך אז איך הגמרא אומרת שאם עם ישראל לא היו חוטאים בחטא העגל היה לנו רק את חמישה חומשי תורה ואת ספר יהושע?זה לא הגיוני יש פה סתירה(חוץ מזה שלפי מה שהבנתי אם עם ישראל לא היו חוטאים בחטא העגל יצר הרע היה מתבטל ואז ממילא לא שייך שכר ועונש לא היה לא מצוות ולא עבירות אז לא היה לנו חמישה חומשי תורה ובטח לא ספר יהושע לפי מה שהבנתי חטא העגל היה בחודש תמוז ומתן תורה היה בחודש סיוון אז אני לא מבין אלוהים נתן לנו את התורה בשביל חודש אחד?)

תשובה:

זה שמשה רבינו ידע בנבואה מה יהיה בעתיד אינו סותר את יכולת הבחירה, הוא פשוט ידע מה יבחרו ישראל. התכתבנו בענין זה כבר כמה פעמים בשבועות האחרונים, וראה עוד בחיפוש אצלנו באתר לפי המילים ידיעה ובחירה.

והעיקר במובן האקטואלי גם לבחור טוב ונכון היום בקלפי במפלגה של אנשים יראי שמים מקדש שם שמים למען מצב היהדות בארץ הקודש.

בהצלחה