אחריות על תקלות בצינור ראשי

שאלה:

דייר התנתק מצינור ביוב ראשי שנבנה מתחילת הבניה כך, וכיום היתה סתימה האם הוא צריך להשתתף בהוצאות התיקון למרות שלא נהנה או היות ושינה ועל דעת זה השתתף חייב בתשלום כלשהו בכל זאת?

תשובה:

שלום וברכה,

למרות שלפי הלכה לא ניתן להתנתק מצינור הראשי של המשותף, ואם מתנתק חייב לשלם הוצאות תיקונים, אולם נהגו כיום שיש אפשרות להתנתק מהצינור הראשי, ודייר שהתנתק לא חייב להשתתף בהוצאות של תיקונים במשותף.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ספר ועד הבית בהלכה פרק ה שאלה כט.