תבשיל שתובל בתבלין נגוע

שאלה:

דג או תבשיל אחר שתובל בתבלינים בעייתיים מבחינת תולעים, ירקות עלים שלכאורה לא עברו ניקיון אפקטיבי, האם ניתן להוריד את הצד החיצוני ולאכול רק את הפנימי או שיש חשש סביר שהחרקים עברו לכל חלקי הדג/התבשיל? כנ”ל לגבי מרק, זה בסדר לאכול אותו ללא העלים או שהחרקים נפלו והתערבבו ביחד עם כל המרק?

תשובה:

במרק סביר שזה התערבב בכולו ואין לאכול. לגבי תבשיל יבש שהירק על גביו במקום ניכר, מסתבר שאם תקלף שכבה משמעותית זה בסדר. לפני שנים שוחחתי עם הרב משה ויא שליט"א מומחה לנושא זה, לגבי בורקס שנאפה כשעל גביו שומשום שנמצא אחר כך בחבילה שנותרה שהוא נגוע, ואמר שאם מקלפים את השכבה העליונה של הבורקס יש להקל. כך שהכל לפי הענין. תבשיל עם רוטב זה ודאי בעיה.