שכנים שלא משלמים ועד הבית

שאלה:

בבנין שלנו 38 דיירים. יש מיעוט שלא משלמים וועד בית באופן קבוע, כך שהצטברו חובות של 12,000 ש"ח. הם משתמשים במעלית ונהנים מנקיון, תאורה ועוד. האם אפשר לפרסם את שמותיהם בלוח המודעות של הבנין כדי לזרזם לשלם? האם מותר להם להשתמש במעלית כאשר אינם משלמים ואנו הדיירים מקפידים עליהם בכך? כמו-כן, באסיפת הדיירים הוחלט עפ"י הרוב, וגם קודם לכן, הוזהר שמי שלא ישתתף באסיפה יצטרך לקבל את החלטות האסיפה, בה הוחלט כי על כל דייר לשלם 1000 ש"ח עבור חיפוי מדרגות הבנין שנראה מוזנח ומבייש והם עדיין לא שלמו זאת. מה ניתן לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

כל דיירי הבניין חייבים לשלם דמי וועד הבית, ואסור לשכנים להתחמק מהתשלום. ומותר לפרסם טבלה שכתוב בה שמות השכנים ולציין שם מי שילם ומי לא משלם.

במקרה שלכם אני לא יודע אם יעזור מודעה בבניין וכדאי לתבוע את השכנים שלא משלמים לדין תורה ובכך להפעיל עליהם לחץ שישלמו את התשלום השוטף, ואת התשלום שהוסכם באסיפה של השכנים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.