שימוש בעגלות סופרמרקט ללא רשות ע"י שכנים בבניין מגורים משותף

שאלה:

למרבה הצער קיימת תופעה שלילית שהפכה לכמעט נורמה גם בציבור החרדי שלוקחים עגלות סופרמרקט למקום מגוריהם ואינם מחזירים אותם ומשאירים אותם במקום מגוריהם לשימוש פרטי אף לקניותיהם שלא רכשו בסופרמרקט או אף אם נמצאו עזובים ונטושים ולוקחים אותם למקום מגוריהם (כאילו שאין חובה להחזירם "והרי אלו שלו" אף שיש עליהם מדבקה ורישום שייכות לאיזה סופרמרקט כגון "יש חסד" או מחסני השוק)ונעזרים בהם לשימוש פרטי ואף שכנים אחרים נעזרים בהם לקניותיהם מהוצאתם מהרכב הפרטי או מהמונית ליד בניין המגורים עד לדירת מגוריהם בקומת הכניסה או עד למעלית באחת הקומות בטענה שהם לא עוברים עבירה כי לא הם לקחו ולא הם הביאו את העגלות והם אינם חייבים להחזיר וממילא העגלות כבר כאן ואין דורש (ומסתמא כבר התייאשו הבעלים ומותר ואין מניעה להשתמש בהם) .אשר על כן היות ומדובר בממון של רשתות השיווק ,כל עגלה כזאת שוויה יכול להיות בין 1000- 700 ש"ח ,האם יש היתר להשתמש בעגלות אלו בהאי גוונא?
בברכה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להוציא עגלות ממתחם הסופר. גם סופר שמסכים שיוציאו עגלות, התנאי שיחזירו מיד את העגלות ולא יישארו זרוקות בחדרי מדרגות. אדם שמוציא עגלה ולא מחזיר עובר באיסור גזל, ואסור לאחרים להשתמש בעגלה אפילו שימוש קצר, כדין חולק עם הגנב שאסור לאדם להנות מדבר גזול, מאחר ואין כאן ייאוש שינוי רשות העגלה עדיין שייכת לסופר ואסור לאחרים להשתמש בעגלה. והדברים הם פשוטים וחבל שצריך לדבר על כך…

בהצלחה.