פנסיה והשקעות

שאלה:

שלום רציתי לדעת מה בדיוק הבעיה שיכולה ליהות בפנסיה במסלול רגיל או מסלול מחכה SNP500 ואם תוכלו להרחיב או לכוון אותי למישו שאוכל לדבר איתו ויסביר לי כמו שצריך ולעומק אם באמת זה בעיה או שבדיעבד זה בסדר אני יודע שיש מסלול הלכה אך לפני כמה שנים לא היה מסלול כזה וזהו מסלול שהתשואה שלו לא גבוהה בכלל יחסית למסלולים אחרים אני יודע שלפני שנתיים אם אני לא טועה מסלול הלכה עשה 2 אחוז בו בזמן שהSNP500 עלה ב16 אחוז אם החברות עושות היתר עסקה וגם ראיתי כתוב אצל הרב עובדיה שגם אדם שבעל חברה לדוגמא של מלונות של גוים שמשתמשם שם באוכלים של טרפות אין לו בעיה ליהות הבעלים כי אין חשש שיבוא לאכול משם אז אני הסקתי מיזה שזה אותו דבר גם לגבי מניות של חברות במיוחד שתכלס אין ממש אופציה להשתמש ממש בטריפות או בדברים האחרים אשמח לתשובה או באמת שתפנו אותי למישו שאוכל לדבר איתו זה מאוד חשוב לי כי אני גם משקיע לבד ורוצה להבין את הדברים לעומק והאם זה רק לכתחילה או חובה גמורה לשנות מסלול הלכה וגם לדעת במה להשקיע תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין חובה הלכתית להשקיע במסלולי הלכה. אלא ראוי להצטרף למסלול הלכה, ואם יש הפסד כספי ניתן להשקיע במסלולים רגילים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.