מחשבות טורדניות

שאלה:

שלום רב לכבוד הרבנים
ראיתי לגבי מישהו שחושב מחשבות על חרטה חלילה על מצוות או מצוות בעתיד שעוד לא עשה וכו' שנחשב לו כאילו איבד את שכר המצוות וכו'
יש לי מחשבות טורדניות בנושא זה כמו מחשבות שבאות והולכות האם שבאה מחשבה כזאת וכמובן שאני לא מתכוון באמת נחשב הדבר ממש ?
אני נורא חושש מהנושא ומאוד מטריד אותי כל העניין

תשובה:

שלום וברכה

מחשבות טורדניות מכל סוג אין בהן ממש ולא צריך להתייחס אליהן כלל וכלל. מה שאמרו שהתוהה על הראשונות מאבד שכרו, הכוונה שאדם יושב עם עצמו בדעה שקולה, ומחמת כפירתו בתורת ה' הוא באמת מתחרט שהשקיע זמן בקיום מצוות… זה ממש לא המקרה שלך, אל תתייחס לכך וזה בעזרת ה' יחלוף. ככל שיש מחשבות טורדניות לאורך זמן, כדי לטפל באופן מקצועי, ocd זו אחת התופעות הכי נפוצות היום בתחום הנפש ויש מה לעשות בלי ספק, חבל לסבול לחינם.

ברכה מרובה.