להעלים מהקונה על תקלה ברכב כשהקונה בודק את הרכב

שאלה:

שלום וברכה.
במידה ואני רוכש רכב ממגרש בעסקת טרייד אין, האם עלי לדווח על כל התקלות שברכב, או שמכיוון והם לוקחים אותו לבדיקה, מה שימצאו,י מצאו…

תשובה:

שלום וברכה,

אסור למכור דבר שיש בו מום מבלי ליידע את הקונה שיש מום מסוים. ואפילו אם הקונה בודק את המותר היטב, אם לא שם לב לתקלה אסור להעלים ממנו את התקלה. וצריך ליידע אותו שיש תקלה.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט  סימן רלב סעיף ז: כל הלוקח סתם, אינו לוקח אלא הדבר שלם מכל מום. ואם פירש המוכר ואמר: על מנת שאין אתה חוזר עלי במום, הרי זה חוזר, עד שיפרש המום שיש בממכרו וימחול הלוקח, או עד שיאמר לו כל מום שימצא במקח זה הפוחת דמיו עד כך וכך קבלתי אותו, שהמוחל צריך לידע הדבר שמוחל לו בו ויפרש אותו, כמו המפרש האונאה.

מבואר בשו"ע שצריך שימחל על התקלה ואם לא יודע אינו מוחל על כך.