חלב נכרי בשתיית קפה בחו"ל

שאלה:

האם מותר לשתות קפה עם חלב בחו״ל (רומניה) במקומות כמו סטארבקס?

תשובה:

שלום וברכה

חלב זו בעיה, שהרי זה חלב נכרי שאסור בשתייה [יש שהתירו כאשר הוא מפוקח על ידי הרשויות, אבל אין לסמוך על כך אלא בשעת הדחק גדול], אבל קפה בלי חלב אפשר לשתות.

ברכה מרובה.

מקורות:

בחכמת אדם כלל סז סעיף א' שתקנה זו היא תקנה גמורה אף במקום שהנכרי גר לבדו במקום שאין שם בהמות טמאות באיזור, אמנם עי' באגרות משה יו"ד חלק א' סימן מ"ז ומ"ח שהקיל בשעת הצורך בשעה שהשלטונות מפקחים על המחלבות ואוסרים לערב, וכן עי' בחזו"א יו"ד סי' מ"א שמשמע שהתיר בכה"ג מטעם אחר אך עי' בשו"ת חלקת יעקב ח"ב סי' ל"ז ומ"ח מה שכתב על דבריהם.

הצטרף לדיון

תגובה 1