התקנת שעון חשמל חכם

שאלה:

חברת החשמל החלה בזמן האחרון להתקין 'מונה חכם' במקום המונים הרגילים (מונה חכם רושם את צריכת החשמל ברציפות, ומשדר את הנתונים ישירות למערכות חברת החשמל, דבר זה מהווה כמה יתרונות, לדוגמה: יאפשר מעבר בין ספקיות שונות ובכך לקבל הצעה זולה יותר של החשמל, תיקון חשמל 'מרחוק', שימוש מושכל בזמנים בהם תהיה הוזלה במחיר החשמל וכו').
שאלתי היא: האם קיים איסור לשימוש בחשמל בשבת בבית בו מותקן מונה חכם. והאם יש הבדל בינו לבין המונה המותקן היום. אשמח למקורות בתשובה.
בתודה מראש!!

תשובה:

אייני בקי באופן פעולת המכשיר אבל אני לא רואה מה בעצם הבעיה? אני הרי לא עושה כל פעולה חשמלית בשבת, הכל נעשה כבר בערב שבת, אז מה בעצם משנה לי שהמכשיר עובד ובודק הכל בשבת? במה הוא שונה מהתאורה אצלי בבית או המקרר והמזגן שפועלים בשבת?