ניוול אסתטי בתפילה

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול האם קשקשת בזקן אמורה להפריע לי להתפלל אחר שאין לי דרך אמיתית לטפל בזה ואינני רוצה להשתמש בשיטות קוסמטיות אחר שזקני עדין מאוד ובקל נתלשות ממני שערות ואינני רוצה לפגום בזקני, אני מוכרח לציין שהדבר לא נורא כל כך (מרחוק ודאי שלא רק מקרוב רואים קצת)

מענין לענין רציתי לשאול הכיצד אנו מתפללים בבגדי חול הלא לפני מלך כולם היו לובשים בגדי שבת

תשובה:

1. אין כל בעיה ולא צריך לעשות כלום, אבל אם יש קשקשים בראש כדאי לטפל שלא לבוא לחשש חציצה בתפילין.

2. עמידה לפני אדם חשוב היא גם בבגדי יום חול, אין צורך בתפילה ביותר מכך, כמבואר בפוסקים בסי' צא.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום לשואל. שמפו הד אנד שולדרס בחפיפה עדינה אך יסודית מדי יום תשמיד לחלוטין את הקשקשת. חשוב שתדע שהקשקשת פוגעת בחוזק השערות וגורמת לנשירה..
    כמו כן אפשר לקבל מרופא עור משחה מתאימה.