זמן שמיטה בפקאנים

שאלה:

שלום הרב,
יש לנו עץ פקאן בחצר, במהלך השמיטה ההורים שלי לא הפקירו אותו והשקו אותו, עכשיו יש עליו פקאנים, האם מותר לאכול מהם? והאם יש בהם קדושת שביעית?
תודה רבה מראש!

תשובה:

ההשקייה לא בהכרח אוסרת את הפירות, כיון שהשקייה מינימלית שמיועדת שהעץ לא ימות מותרת בשביעית, רק ריבוי השקייה אסור. לגבי זה שלא הפקירו אינני בטוח שזה רלוונטי, רק מה שחנט בשמיטה יש בו קדושת שביעית, אם אני מבין נכון את הטבלה של בית המדרש אמונת איש הפקאנים שיש היום חנטו עוד בשישית, אבל כדאי לבדוק באופן פרטיני עם רבני בית המדרש שם, הם בקיאים ממני בפרקטיקה של הדברים. תפני אליהם – 02-6488888