שאלה:
האם מותר לכהן להגיע לקבר אביו באזכרות או עדיף להמנע גם מחשש ביטול תורה ותפילה במקום קבוע
תשובה:
כהן כמובן לא נכנס לבית הקברות, עכ"פ לא לתוך החלקות אלא הכל רק במקום שמותר לכהנים לבוא. ומכל מקום בעיני יש חשיבות גם לכהן לבוא, זה כבוד האב, וגם כשהוא עומד קצת מרחוק, מכל מקום הוא חלק מהענין וזה חשוב.
בשורות טובות.
ואם לא היה יותר מעשר שנים
אז ודאי יבוא…
שמעתי פעם שאחרי הרבה שנים שלא יגיע אאכ ישלח שליח ?
יש שחששו לכך, כך מובא מהג"ר חיים מצאנז ועוד, אם אפשר לשלוח שליח עדיף, ואם לא, יכול לבוא, בפרט שהסיבה שלא בא היא מחמת כהונתו ולא בגלל חוסר כבוד.
מדוע הרב מוצפי כותב לא יעלו בכלל
אפשר לשאול כאן ואפשר לשאול אצל הרב מוצפי, וכל לבבות דורש ה'.
הטענה שלו שאפשר לעשות לימוד מהבית ואין עניין לעלות
בפרט אצל חילונים
יש מעלה גדולה בעלייה לקבר והדבר עושה נחת רוח גדולה לנפטר כידוע, ואין זה סותר ללימוד בבית, אבל בכל מקרה אנחנו אומרים את שנראה בעינינו ואם יש לך הוראה אחרת מרב אחר, עשה כפי הבנתך.
בוא נחשבו יחד כדי להגיע לשם יקח 4 שעות הלוך 4שעות חזור ולקחת סיכון לגבי תפילת מנחה במניין קבוע וביטול כמה שעורי תורה שרבים וגם בבית החיים לא נכנס אלא עומד בחוץ. מה יעשה נחת יותר
אני חושב שאם תקרא את השירשור כולו תגלה שזו הפעם הראשונה שאתה מציין שמדובר בארבע שעות נסיעה לכל צד, במקרה כזה אכן מסתבר שודאי אם הוא כהן לא יסע אלא יקדיש את יום ללימוד בהתמדה לעילוי נשמת אביו.
תודה
השאר תגובה