איזה אישה אסורה לכהן?

שאלה:

באילו מקרים לבחורה אסור להתחתן עם כהן? לא הצלחתי כל כך להבין שכתוב במקומות מסוימים את זה.האם במקרים בהם היא – יצאה עם ערבי ? עסקה בזנות בעברה? ואיזה עוד מקרים?

תשובה:

שלום רב,

אם היא יצאה עם גוי, אכן היא אסורה לכהן. כי בהגדרה ההלכתית זה נחשב ל"זונה".

אם היא עסקה בזנות, מצד ההלכה אנו פוסקים שבכך היא לא נאסרת לכהן. אולם ברמה הפרקטית אני כלל לא בטוח משום שיש ספק שמא אחד מהם היה גוי. ובפרט שאינה יודעת לומר בודאות שלא היתה עם גוי. (עפ"י המובאר בסוגיה בכתובות טו,א וסוף סי' ו' באה"ע שצריך טענת ברי לכתחילה. אולם במקרה זה יתכן שגם בדיעבד לא יועיל, משום שהרבה ביאות עם הרבה אנשים יתכן שאי אפשר לומר על כולם שהם מהרוב. אולם בנקודה זו צריך עדיין לעיין).