התקנת מחסום חניה – שוכר או משכיר

שאלה:

שלום
אני מהוועד בית של הבניין שלנו. ביקשו ממני לעשות מחסום לחניה. האם אני צריכה רוב להסכמה? מעל 50 אחוז? מי מחליט בעלי הבתים או השוכרים?
מי משלם? בעלי הבתים או השוכרים?

ספציפית הבניין שלנו צמוד לבניין נוסף עם וועד משלו. ויש לשני הבניינים חניה משותפת.
זה משנה כמה יצביעו בכל בניין? נגיד 100 אחוז אצלינו ואחד אצליהם, זה מספיק?

תשובה:

שלום וברכה,

כדי להתקין מחסום חשמלי בכניסה לחנייה צריך שתהיה הסכמה של רוב הדיירים. אם תתקבל הסכמה של רוב הדיירים [רוב של 51%], ניתן לכפות על כל הדיירים שישתתפו בהוצאות המחסום.

בעלי הדירות הם שצריכים להביע דעה ולא השוכרים. כיון שתשלום המחסום מוטל על בעלי הדירות ולא על המשכירים. במקרה שלכם שמדובר בחנייה משותפת לשני הבניינים צריך שיהיה רוב מכל משני הכניסות. ולכן אם יש 100% מהבניין שלכם ודייר נוסף מהבניין השני, חייבים שני הכניסות להשתתף בהוצאות המחסום החשמלי.

בהצלחה.