החזר מקדמה בביטול קייטרינג

שאלה:

שלום וברכה!
הזמנו שירותי קייטרינג עבור שמחה שהיתה אמורה להיערך בבית, בסיכום הראשוני נאמרו שני דברים, 1. בעלת הקייטרינג לא ששה לקבל את ההזמנה עקב עומס אישי שיש לה בתקופה. 2. הבנו שנוכל לקבל תפריט מתאים וראוי בדומה לשמחה קודמת שכבר ערכנו איתה ובמחיר סביר והוגן.
כמובן ששילמנו מקדמה עבור דמי רצינות.
בהגיע השלב לבחירת התפריט הסתבר לפתע שהמחירים שונים מהמצופה והאפשרות שניתנה היתה או לייקר את המחיר או לצמצם את איכות וכמות ההזמנה.
מכיון שלא הגענו להבנות בענין החלטנו על ביטול ההתקשרות בינינו. בעלת הקייטרינג לא הביעה שום התנגדות על הביטול ולא ביקשה שום פיצוי נוסף.
כעת נשאלת השאלה מה דינה של אותה מקדמה, האם אנו זכאים להחזר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר שילמתם מקדמה ואתם מבטלים את העסקה לא חוזר אליכם כסף המקדמה, אלא אם כן הביטול הגיע מצד בעל הקייטרינג. במקרה שלכם שהתוועדתם לשינוי מחירים ולא דובר בהתחלה על מחיר, ואתם מבטלים את העסקה, נחשב שהביטול הגיע מצדכם ולא מצד בעל הקייטרינג, והמקדמה נשאר ביד בעל הקייטרינג.

בהצלחה.