ייחוד עם מצלמות

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

האם מי שיהיה במצב שיש בעיה של יחוד אם ישיאר מצלמה אונליין שמראה על מקום שהוא שם לבעליה של האשה האם זה ייחשב גם יחוד האסור? מדובר באופן שאינם יכולים לכבות את זה.

ועוד שאלה בנושא, אשה שבאה לבית הכנסת להתפלל או ללמוד משהו מאיזו שהיא סיבה הן שיש בלגן בבית וקשה לשים לב או שמרגישה יותר קדושה בבית הכנסת וכו' האם תשב בעזרת נשים ואנשים או איש שלומד שם לא יראוה אף שיכול להיות שיבינו שיש נשים למעלה שם, ויש מצלמה בבית הכנסת, האם זה ייחשב יחוד?

הרי בית הכנסת מקום שיכולים לבוא כל רגע מ"מ לא ראוי להיות שניהם שם אף על כל זה, אבל לפי הדין יש בזה יחוד?

והאם יש לומר אם תשאל האשה על זה כיון שגברים חייבים בתלמוד תורה ראוי להורות לה שלא לבוא שם שלא בעת תפילה כשרק יש גברים?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי יחוד עם מצלמות אבטחה יש שהסכימו להקל באופן זה כאשר המקום מרושת היטב, ראה במוריה גליון שסז עמ’ קמ”ח שהביא שם הרב חנוך אלבק שהגר”נ קרליץ זצ"ל הסכים לזה, וכן הגרי”ש אלישיב זצ”ל ועוד ע”ש. אמנם לאחרונה התפרסם מאמר בשם הגר"ש וואזנר ועוד שהחמירו בזה, ולכן בשעת הדחק יש על מה לסמוך ובלבד שכאמור זה מכסה היטב כל הזמן, אבל זה לא לכתחילה.

אין שום חשש ייחוד בבית כנסת, זה מקום ציבורי שכל רגע מישהו נוסף עשוי להכנס שם.

ברכה והצלחה