דחיית מצוות עונה

שאלה:

שלום.
אם יצא שבעל ואישה לא קיימו את מצוות עונה בערב הטבילה של האישה מכיוון שהבעל היה מאד מאד עייף, איזה מהאופציות עדיפות?-
1. שיקיימו את המצווה ביום כשיתעוררו כך שיצא שעדיין מקיימים את המצווה באותו יום? (למרות שזה זמן שאולי האישה מסוגלת להתעבר וזה לא זמן טוב מבחינת ״איכות הנשמה״ שיכולה להימשך)
2. להמתין כבר לערב שלמחרת, מה שאומר שלא יקיימו את מצוות עונה בזמנה?

תשובה:

שלום רב,

ההגדרה של מצוות עונה מדאורייתא אינה בהרכח בליל הטבילה. אלא מתי שהאישה רוצה אסור לו למנוע ממנה. לכן אם לא יצא בליל הטבילה מסיבה כלשהי יש להמתין ללילה שלאחריו. כי ביום סתם כך אסור.