תענית בשבת

שאלה:

שלום וברכה.

אני מעוניין לצום בשבת כדי לבטל ממני גזרות רעות.
ואני רוצה לדעת :
1. האם התענית מתחילה מליל שבת או ביום שבת עצמו ללא ליל שבת (כמו צום י בטבת או ט באב)
2. האם הצום שאני צריך לפרוע חייב להיות ביום ראשון או יכול להיות ביום שני או שלישי?
3. אבקש לדעת את המקור לתשובות.

תשובה:

אסור להתענות בשבת! רק צום שאמור להיות בשבת כמו תענית חלום שחלם באותו הלילה נאמר עליו שבשעת הדחק זו מתענים בשבת ויושבים על כך בתענית לאחריה. אבל סתם להתענות בשבת אסור. שים לב, למה צריך לשבת שוב בתענית, כי התענית בשבת היא חטא…

[באופן כללי גדולי הדורות התנגדו לתעניות יחיד, תרבה בלימוד תורה וזו הכפרה הטובה ביותר].

מקורות:

ראה סימן רפח סעי' א, ד-ה.