תבנית חלבית שהוכנסה לתנור בשרי

שאלה:

תבנית חלבית מחרס עם פשטידה חלבית שהוכנסה ונאפתה בתנור בשרי שבושל בו באותו היום לפני כן בשר – מה דין התבנית? האם ניתן להכשיר?

תשובה:

כיון שמדובר בכלי חרס שאין לו הכשרה בדרך כלל, יש לסמוך באופן זה שכיון שפשטידה הוא דבר יבש שאין בו זיעה אלא ריחא בעלמא, ולא היה יחד עם הבשר ממש, יש להקל שהיא כשרה, ומכל מקום יש להמתין עמה 24 שעות, לרחוץ היטב ולעשות לה ליבון קל בתנור אם זה אפשרי.

מקורות:

ראה רמ"א סי קח סעי' א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חושב שכן.
    ליבון חמור זה ממש לעשות עם ברנר על התבנית… ליבון קל זה להכניס לארבעים דקות לתנור ריק על חומו המירבי. התנור והתבנית נקיים ולא בני יומם. זה לא דבר עיקרי כאן כי זה חרס, אבל תוספת.