להרחיק חברה רעה ע"י שקר

שאלה:

שלום לכם
האם מותר להגיד לבת שלי( שיש לה חברה לא הגונה)
דברים לא נכונים על חברתה, להוסיף מגרעות 'נוספות' על חברתה,
וכך היא תשתכנע להתרחק ממנה
הבנתי מהחפץ חיים שמותר?
(למרות שזה פלא ההיתר הזה. וכי מותר לשני עדים לשקר, כדי לשכנע?!)
חפץ חיים לשון הרע – באר מים חיים כלל ד
(מג) פשוט דמותר. ובכאן אין צריך הפרטים דלקמן בכלל י' כי הפרט הא' שנזכר שם דהיינו דוקא אם ראה בעצמו ולא אם שמע מאחרים, בכאן אפילו אם שמע מאחרים, הלא יש לקבל דבר זה לענין לחוש לעצמו ולאחרים וכמו שכתבנו לקמן בכלל י' בבאר מים חיים בשם הרא"ש. ומכל מקום יש חילוק בזה, דאם ראה בעצמו מותר לו לספר בהחלטה. אבל אם לא ראה בעצמו רק שמע מאחרים, יש לו לומר להם בלשון זה; שמעתי אומרים עליו כך וכך על כן יש מאוד לחוש ולשמור ממנו.
ולענין הפרט שלא יגדל העולה יותר ממה שהיא, אם יספר להם כאשר הוא לא יתרחקו מאתו ויכול לבוא מזה ריעותא, אפשר דמותר לגדל.
וכן כל שאר הפרטים דלקמן אינו מצוי כאן, רק העיקר שבכולם שיכוין לכבוד השם דהיינו אם הוא רואה שיהיה מזה תועלת ולא מצד שנאה.

תשובה:

אינני יודע, גם החפץ חיים לא מכריע בזה אלא מסתפק בדבר. עדיף שיהיה אמון בין האם לבת באופן שיאפשר ריחוק כזה גם בלי ההגזמות. תשוחחי איתה באופן הזה, שאת מבוגרת ויודעת להבין את הנזק ואם היא נבונה שתשמע לך.

בשורות טובות.