שאלה:
שלום וברכה
אם במהלך בישול בשר , מים רותחים נשפכו על מחבת חלבית שאינה בת יומה.
האם מותר כרגע להשתמש במחבת לדברים פרווה?
בנוסף האם בלי הגעלה לאחר 24 שעות היא כבר לא בחזקת בשרי היינו שאפשר לאכול תבשיל ממנה ביחד עם משהו חלבי.
שאלה אחרונה האם אפשר להגעיל מחבת כזו בבית וכיצד?
תודה
תשובה:
רוטב רותח של הבשר שנפך על תבנית חלבית אוסר אותה בשימוש גם לפרווה ומחייב הכשרה.
קשה להגעיל מחבת, כי יש תנאי בהגעלה שיהיה נקי לגמרי, לכן עדיף ליבון קל [הוא יועיל כי לא היתה בת יומה וגם זה נאסר על ידי רוטב], להעביר אותה היטב באש של הגז מכל צד כמה דקות על כל הפינות עד שתתלבן.