תמונות בבית כנסת / עד כמה לדייק בהנץ החמה?

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב
אני זוכר שפעם קראתי באיזה ספר שאם התפלל בנץ עם סטיית תקן של עשר דקות או רבע שעה לכאן או לכאן נחשב לו כאילו התפלל בנץ הרב זוכר משהו כזה לתת לי מקור?.
שאלה נוספת האם יש מקור לאיסור לתלות תמונות צדיקים בבית כנסת?

תשובה:

החזון איש כידוע לא היה ניחא לו שעומדים עם השעון בלחץ לדייק את השמונה עשרה על רגע הנץ החמה וסבר שאין בזה ענין. אינני יודע אם הפליג לומר עד כדי כך שאפילו עשר דק – רבע שעה זה עדיין במעלת הנץ החמה, אבל על כמה דקות כך סבר ומאוד הקפיד שלא ילחיצו את התפילה כדי לדייק יותר.

בשו"ע בסי' צ סעי' כג מבואר אין לתלות תמונות בבית הכנסת, ורק בשעת הדחק התירו לתלותם למעלה מקומת אדם כך שלא יהיו לנגד עיניו בתפילה, יש להקל בכותל האחורי של בית הכנסת בעורף המתפללים, או במבואה שבכניסה לבית הכנסת.

ברכה והצלחה מרובה.

הצטרף לדיון

תגובה 1