מעשרות לילדים

שאלה:

שלום, אני גרושה, ויש לי בן בגיל 19.5 (אני כבר לא מקבלת 'מזונות' עבורו), רציתי לשאול – האם אני יכולה לשלם מכספי מעשר עבור הבן שלי:
1. ללימודים במכינה?
2. דמי כיס? נסיעות?
3. לימוד נהיגה?
4. לימוד מקצוע?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

תמיכה שהורים רגילים לתת לילדים שבבית אין לתת מכספי מעשר, אבל מה שמעבר לכך, שילדים רגילים להשיג בכוחות עצמם והוא קשה לו, לענין זה ניתן להחשיבו כעני וניתן לתת לו ממעשרות. אבל רק אם זה צורך של ממש עבורו.

יש לבדוק באופן כללי את חובת המעשרות לגבייך בהתאם להכנסות שיש לך, אדם שמתקשה בפרנסתו ואין לו הכנסות די הצורך להוצאות באופן נורמלי וסביר, פטור ממעשרות.

שפע ברכה והצלחה.