לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מים בסיר פרווה על כיריים בשריות מלוכלכות

שאלה:

יש לנו מיחם שבת פרווה. ביו”ט המיחם היה במצב שבת כך שלא ניתן היה לחמם בו עוד מים. כשרצו להוסיף עוד מים חיממו מים בסיר פרווה על הכיריים הבשריים כשהם היו מלוכלכים והוסיפו אותם למיחם. האם זה הופך את הסיר ואת המים ואת המיחם לבשריים?

תשובה:

אני מניח שהיה במים פי שישים כנגד הקצת ליכלוך שהיה על הכיריים ולכן המים ודאי פרווה והמיחם פרווה. גם לגבי הסיר יש להקל לאחר נקיון יסודי ועירוי מים רותחים מקומקום מבחוץ על תחתיתו.

להבא אין לעשות כך.