מחיר על גבי מוצר – חיובו ההלכתי

שאלה:

שלום
כידוע ע"פ החוק , כאשר יש מחיר מוטבע על מוצר מסוים בחנות , המוכר חייב למכור לי ע"פ המכיר שמוטבע ( גם אם זה מוטבע בטעות )

האם זה תופס הלכתית ? האם אני יכול לכוף את בעל החנות לתת לי במחיר שמוטבע גם אם הוא מודה שטעה ?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה המוכר לא חייב לכבד את החוק ומותר לו למכור במחיר גבוה מהמחיר שמופיע ע"ג המוצר. ולכן אם עדיין לא התקיימה המכירה מותר למוכר לדרוש מחיר גבוה. אחרי המכירה המוכר לא נאמן לומר שטעה במחיר ולא יכול לדרוש מחיר גבוה [מלבד אם יש אומדנא ברורה שטעה].

בהצלחה.

מקורות:

החוק שהתקבל כמנהג הסוחרים יש למנהג כוח להחליט מה נכלל במכירה או את תנאי המכירה, אבל המנהג לא יכול להוציא ממון מיד המוכר. ולכן אם לפני המכירה המוכר מפרש שטעה, לא ניתן לחייב את המוכר למכור בניגוד לרצונו, ואין בכוח מנהג להוציא ממון.