לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכה ראשונה על וופלים

שאלה:

בשיעור על ברכות, נאמר שאם אוכלים וופלים לשובע, מברכים בורא מיני מזונות, אבל אם אוכלים בשביל הטעם הטוב מברכים שהכול, האם זה נכון?

תשובה:

לא נכון בכלל… וופל יש בו מיני דגן הבאים לטעם כחלק מעיקר המאכל ואין ספק שברכתו מזונות. אולי הכוונה על מיני שוקולד כמו כיף כייף ששם יש לדון אם הדגן בא כחלק מעיקר המאכל או רק לתת נפח, לדעתי יש לברך גם על זה מזונות וכך אני נוהג, אבל יש אומרים שבאופן זה כיון שיחס בני אדם אליו כאל שוקולד והמזונות זה רק תבלין, יש לברך שהכל. אני סבור שזה נכון בשוקולד עוגיות, אבל לא בכיף כייף שם הדגן מאוד משמעותי.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אני סובר שעל כל המאכלים שהוזכרו בתשובה יש לברך מזונות.
    מין הדגן בא לתת טעם וזה פשוט וברור גם בגלידת עוגיות.
    אחרת אדם היה אוכל גלידה ללא עוגיות.
    אותו דבר בכיף כיף ופסק זמן.
    תבלין זה אפשר לשמוע בשניצל אם הוא דק,אבל בשניצל עבה,זה מזונות

  2. אני חושב שבגלידת עוגיות זה גם תבלין, מדובר בפירורים מועטים שבאים לתבל את הגלידה, אבל בכל מקרה הנושא הובהר וכל אחד יעשה כפי שיקול דעתו.

  3. למעשה לענ"ד הם באים לתת טעם דגן בגלידה,לא ברור לי הסברא של תבלין במין דגן,אני יודע דבר אחד, שכל שבא מין הדגן לתת טעם או להשביע,ברכת כל המאכל כולו מזונות.

  4. מר שגיא, אני מעוניינים לשמוע את דעתם של הרבנים שליט"א באתר, ולא כל מה שבדעת המגיבים, נא להגיב רק תגובות של בקשת מידע מהרבנים שליט"א ולא הבעת דעה אישית.
    תודה

  5. זה דוקא טוב שהמגיבים מוסיפים ידיעות. התגובות הם גם סוג של בית מדרש לכולנו, אבל אני מכבד את רצונך, לי זה מפריע בעיקר בשאלות של ייעוץ וענינים אישיים שם לרוב אין מקום לתגובה, לפעמים המגיבים אפילו כותבים דברי תוכחה שלא התבקשו…. תודה על הדברים.

  6. כבוד המגיב 'אריאל'
    ראשית, אם כבודו ישים לב הכותרת בראש שרשרת התגובות היא 'הצטרף לדיון' כך שלא הפרתי אי אלו כללים של השימוש הנאות באתר זה.
    שנית, איני בטוח שדעת כבודו מייצגת את כל המגיבים באתר.
    חודש טוב ומבורך ותודה על הניסיון להשליט סדר.