עובד שזכאי להנחות – להעביר לאחרים

שאלה:

שלום אני עובד בסופר יש לי הנחה על המוצרים יש חבר שבא אני יכול לעביר לו את הנחה או שהוא יביא לי כסף ואז יקנה עם הנחה שלי עם אני בזה גזל של החברה

תשובה:

שלום וברה,

אם קצבו לך זכות מסוימת – הנחה עד סכום מסוים – מותר לך להעביר את הזכות שלך לחבר, כיון שהזכות שאתה מקבל הוא כחלק מהשכר ומותר לך להעביר לאחרים.

אם הזכות הוא לא וגבל ויש לך הנחה על כל קנייה שתערוך, הזכות היא מוגבלת רק על מוצרים שאתה קונה ולא אחרים, ולכן אתה לא יכול לזכות אל חברך בהנחה שמיועדת עבורך.

בהצלחה.