סעודה גדולה לפני מנחה / דולה – התירו סופן משום תחילתן

שאלה:

שלום לרבנים מה מיוחד בסעודה גדולה שאסורה קודם מנחה? 2 אדם שיודע שיש חשש שיתקשרו לשאול עם לנסות החייה או לא האם זה מתיר לענות בטלפון שבת? האם דולה בכלל התירו סופן משום תחלתן? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. החשש הוא שמא ימשך באכילתו וישכח להתפלל.

2. באופן קבוע אתה לא מקפיד על הקלדה נכונה, מה שלא מאפשר להבין את שאלותיך, וחבל, קראתי כמה פעמים ולא הבנתי.

3. לא. די לנו בהיתר המאוד מורכב לאפשר לה לנסוע לבית חולים כדי ליישב את דעת היולדת, אבל להתיר גם לחזור שמא תמנע פעם הבאה זה לא נראה. בפרט שהיא עושה זאת בשכר לא מועט ויש לה מספיק סיבה ורצון להגיע.