מסעדות שעובדות בשבת

שאלה:

שלום לכם

רציתי לשאול אתכם יש מסעדות שהאוכל שלהם הוא כשר אבל הם עובדות בשבת רציתי לשאול אתכם למה אין לאותם מסעדות תעודת כשרות הרי האוכל שלהם כשר(אני יודע שאסור לעבוד בשבת אבל אני לא מבין מה הקשר בין הדברים)

תשובה:

ראשית, לא נכון לומר שאוכל שהתבשל בשבת הוא כשר, כידוע מדברי הפוסקים בסימן שיח זה אוסר את הכלים והאוכל נאסר [כמובן בתנאים ובכללים של מעשה שבת], אבל עיקר הענין שכשרות אינה סתם פקידות… אם המסעדה מחללת שבת יש לקנוס אותה, יש לשאוף שתסגר, יש לעשות הכל כדי שהתופעה הזו לא תהיה קיימת.

הצטרף לדיון

תגובה 1