החזר נסיעות לתעריף סטודנט

שאלה:

שלום,
אני מקבלת החזרי נסיעות מהמעסיק לפי התעריף של חופשי חודשי,
כעת אני עם חופשי שנתי סטודנט (יוצא פחות לחודש) , האם עליי לדווח על כך למעסיק?

תשובה:

שלום וברכה,

עלייך לדווח למעסיק שאת משתמשת בחופשי שנתי של סטודנט. והוא יחליט כמה לשלם דמי נסיעות אם להשאיר את המצב הקיים או להפחית לפי מה שמגיע לך.

בהצלחה.

מקורות:

הבאנו תשובות אחרות לגבי עובד שהולך ברגל או שמגיע בטרמפ' שיכול לקחת את הדמי נסיעות לעצמו. בשאלה הנ"ל המקרה שונה, עובד שהולך ברגל או מגיע בטרמפ' מגיע לו דמי נסיעות וזכותו לקחת את הכסף לעצמו למטרות אחרות ולטרוח לבוא ברגל. אבל בסטודנט לא מגיע לו תשלום רגיל של נסיעות אלא תשלום של סטודנט של חופשי שנתי, ולכן חייב להצהיר שהמחיר שלו הוא שונה.