אופן החזקת כוס הקידוש

שאלה:

ראיתי שצריך להחזיק את כוס הקידוש כשהיא בתוך היד והאצבעות סוגרות עליה מלמטה ( כל הכוס בתוך כף היד ).
האם זה מעכב להלכה?
האם בגביע עם רגל צריך להחזיק דווקא בתחתית הגביע או שניתן גם להחזיק בבסיס הגביע במקום שבו רגל הגביע מתחברת לגביע עצמו?

תשובה:

על פי קבלה יש ענין לקבל את הכוס מאדם אחר בשתי ידיו, ואז להניו ביד ימין על כף היד כאשר האצבעות זקופות סביבו, וכל משך הקידוש שלא לסייע ביד שמאל. כמובן כל זה על פי סוד ואינו מעכב כלל.

אינני יודע מקור ברור לגבי גביע עם רגל, אבל נראה שהמנהג למקפידים בכל הנ"ל להחזיק למטה ממש.

מקורות:

ראה מגן אברהם סי' קפג ס"ק ו ומשנה ברורה שם ס"ק טו מדברי השל"ה הק', וראה כף החיים שם ובסי' רעא בשם האריז"ל.