שהחיינו על בת עד מתי? / שעטנז במפת שולחן

שאלה:

נולד לי בת לפני שבוע ושכחתי לברך שהחינו האם זה עוד אפשרי
האם מברכים שהחינו על תפוז
יש לי מפה לשולחן העשויה מפשתן 20 אחוז ו80 פוליאסטר האם צריך לחשוש לשעטנז

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' רכג ס"ק ג מבואר בשם הפרי מגדים שכחל עוד השמחה בתוקף בליבו של האב או האם אפשר עדיין לברך. אבל אם עוד לא אכלתם תפוז ויש לכם, זה ודאי יהיה יותר טוב לברך עליו ולפטור גם את הברכה על הבת.

במפת שולחן יש איסור שעטנז כמבואר ברמ"א סי' שא סעי' ט. בדרך כלל המפות אינם צמר או פשתן אבל אצלכם יש אולי סיבה לחשש.

מזל טוב ורוב נחת.