הדלקת נרות שבת – נחשבת קבלת הציבור

שאלה:

שלום וברכה!
ראיתי שהמשנ"ב בסי תקכז כותב שדין הדלקת אישה נרות שבת כקבלת שבת של ציבור.מדוע? בגלל שזוהי שעה קבועה שבה מקבלים נרות כל הנשים ואז יש ציבור שמקבל? א"כ האם אישה שמדליקה בשעה אחרת, זה נחשב כקבלת שבת של יחיד

תשובה:

הביאור הלכה שם מבאר, שבעצם ההבדל בין קבלת הציבור לקבלת יחיד היא בעצם המנהג כיצד להתייחס לענין זה, ולכן כיון שנהגו לקבל שבת בהדלקת הנר, אז הגם שמדובר במעשה שכל אשה עושה בביתה, המנהג לקבל שבת ויום טוב בהדלקה קובע את זה לקבלת הציבור.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל הוא כותב שם במפורש שזה משום שכל הנשים מקבלות בשעה אחת, ולכן אולי יש לחלק בין יוט לשבת. לכן אני שואל מה הדין באישה שמקבלת שבת בשעה אחרת מהכתוב בלוחות

  2. זה גופא הספק שלו שם. האם השוני בשעה עושה זאת לקבלת יחיד או שכיון שכולן מקבלות בהדלקה תהיה מתי שתהיה היא קבלת רבים.