אבידה שלא הושבה לבעליה והתשובה על זה

שאלה:

לכבוד הרב,
אדם שמצא בעבר חפץ והרים אותו (בסביבה חילונית לגמרי וחצי גויים שם), אך בלי דעת ולא החזיר לבעלים שאולי יכל למצוא בזמנו (היה סימן שעכשיו כבר לא רלוונטי הזיהוי כלל) זה למעשה כבר לא יכול לעשות השבת אבדה.
איך יוכל לתקן זאת מבלי שייצטרך לסבול או אולי לחזור בגלגול כמו בגזל (אם זה דומה) זיכוי הרבים פועל בזה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

במקום שרובם גויים אין חובת השבה גם בדבר שיש בו סימן. וכמו כן בחפץ קטן שבחברה חילונית לא מקובל להחזיר [אצל חילונים המוסריות להשיב אבדה קיימת רק בכסף או באבדה בעלת ערך], אין צורך להשיב.

ולכן אם מדובר ברוב גויים אין כאן איסור גזל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. להכריז במקום שמצאת. ואם לא תאתר את הבעלים אז תוכל לרשום את הערך במקום שמור ואז תוכל לעשות במציאה כראות עיניך.

  2. עבר הרבה זמן מאז, זה מקום לימודים, ומזמן מי שבטח שזה שייך אליו כבר סיים ללמוד שם.
    שייך משהו לעשות עם זה בנושא ההכרזה כיום?
    תודה