פיטום הקטורת / שמן זית לכבוד שבת

שאלה:

בס"ד
שלום לרב. יש לי 2 שאלות להפנות לרב. ואשמח שהרב יוכל לישר את הספיקות.
1. האם כתיבת פיטום הקטורת חייבת להכתב על גבי קלף כשר ורק ע"י סופר סתם? והאם הסגולה פועלת גם ע"י הדפסה של הכתב על גבי קלף כשר? אשמח להסבר והאם יש מקורות שאכן הקטורת מביאה לכהנים עשירות… אני כעת ביום יום קורא מהסידור… פשוט חבר אמר לי שרק על קלף כשר שסופר סתם כתב רק אז זה פועלת הסגולה… מה דעתך?
2. האם לכבוד שבת עדיף להדליק נרות עם שמן זית לאכילה? או שמן זית שלא ראוי לאכילה…. ומה ההבדל? והאם שמן פרפין בצבעים נחשב הידור? מה היית ממליץ לי תודה רבה

תשובה:

עיקר הסגולה היא בעצם האמירה כמובא ברמ"א בסי' קלב סעי' ב, הרעיון הוא כעין "ונשלמה פרים שפתינו", שכיון שהקטרת הקטורת היתה מעשירה את הכהן המקטיר, אמירתה היא במקום הקטרתה, אמנם בכף החיים שם הביא בס"ק כג שיש סגולה מיוחדת לאומרה בכתב סופר על קלף.

יש מעלה להדליק בשמן זית, אין צורך בשמן מאכל דוקא, אנחנו בבית מדליקים בשמן זית למאור.

ברכה והצלחה.