ברכה אחרונה על משקה קר

שאלה:

שלום
האם מברכים ברכה אחרונה על תה קר?

תשובה:

כל משקה ששותים ממנו רביעית בתוך כדי שיעור שתיית רביעית שהוא שתים שלוש לגימות די רצופות, מברכים עליו ברכה אחרונה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש המסתפקים בשתיית קפה שהתקרר, שאין זו דרך בני אדם לשתות רביעית בבת אחת מקפה שהתקרר, לכן מספק לא מברכים ברכה אחרונה, והוא הדין במשקה קר באופן קיצוני או מוגז באופן קיצוני, שגם אם שתה רביעית בבת אחת אינו מברך בגלל שאין זו דרך בני אדם.
    ראה בחזו"ע ברכות