תוכנה בבעלות יהודית והשבת הגזל

שאלה:

לכבוד הרב,
לפני שנים רבות עשינו שימוש בתוכנה ישראלית ובעלות של יהודים שהורדה מהרשת.
התוכנה היתה בתשלום, אבל אנחנו הורדנו אותה מתוכנת שיתוף קבצים, ככה שהיא היתה בשימוש בחינם בניגוד לתקנון.
יצרנו קשר לאחרונה עם החברה שהיא הבעלים המקורים של התוכנה (מאז התוכנה עברה בעלים) בזמן היתה בשימוש אז.
ביקשנו לשלם עבור דמי שימוש ובקשת מחילה, אבל החברה לא מתייחסת לנושא, ורק אומרת שזה לא בבעלותה כבר ולא עוזרת בנושא.
נשמח לדעת מה צריך לעשות כדי לצאת נקי בנושא?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

החברה לא מאפשרת לשלם, ויתכן ואין חובה לשלם אחרי שהחברה עברה בעלות. ולכן לגבי העבר אין מה לעשות, ולהבא לא להשתמש בתכנה ללא רשות הבעלים.

בהצלחה.