שימוש בהטבה כפולה

שאלה:

שלום,

רציתי לשאול בנוגע להטבה שקיימת מפעם לפעם אצל אחד המשווקים והוא נותן סכום של 200 שקל בקופונים לקניה חוזרת אצלו כאשר קונים מעל סכום מסויים

בעבר חמותי היתה צריכה מוצר מסויים ואני ראיתי שיש עליו מחיר טוב אצל המשווק הזה ובנוסף אפשרות לקבל את ההטבה של ה200 שקל והצעתי לה שאבצע את הרכישה עבורה על ידי שאפתח עבורה חשבון אצל המשווק וארכוש דרכו

היא היתה צריכה שתי יחידות מהמוצר ואני על מנת שהיא תקבל את ההטבה של ה200 שקל על כל אחד רכשתי כל יחידה בנפרד וכך היא בעצם קיבלה 400 שקל החזר לקניות חוזרות

העניין הוא שקראתי בתקנון שלהם שההטבה מיועדת לניצול פעם אחת לכל בית אב למרות שבפועל באתר עצמו לא היתה חסימה על כך אלא היה רק גילוי בתקנון.

כדי שלא אעבור על התקנון בעצם פתחתי חשבון נוסף על שם גיסי עם הפרטים שלו( אפילו זוכר שיצרו איתו קשר לתיאום אספקה אבל בפועל זה היה מיועד לחמותי והיא גם זו ששילמה והשתמשה בהטבה של ה200 שקל ולא הוא)ושמתי שם את הפרטי אשראי של חמותי וכך רציתי בעצם לפתור את העניין של ההגבלה מצד התקנון

אני לא יודע אם זה תקין מבחינת ההלכה לעשות כך ולכן חושש שההטבה נוצלה לא כדין

בחודש האחרון שוב היה מבצע כזה אצל הספק של אפשרות לקבל 200 שקל ורכשתי דרכו משהו עבורי וקיבלתי את ההטבה

שאלתי היא האם אני צריך כעת לא להשתמש בהטבה זו וכך בעצם אני יחזיר את ה200 שקל שאז גרמתי שחמותי תקבל בצורה שבה חלקתי את העסקאות?

האם בזה שאני לא אשתמש אכן זה נחשב שאני משיב את הגזל והאם בכלל אכן זה גזל או משהו אחר מה שעשיתי?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ומדובר בקונה אחד אין אפשרות לפתוח שני חשבונות ולקבל הטבה כפולה. ולכן אסור להשתמש בשני ההטבות, אלא בהטבה אחת, ובכך שאתה לא מממש את ההטבה הנוספת הרי זה תיקון לנעשה. אם אתה בכל זאת רוצה להשתמש בהטבה הכפולה עליך ליידע אותם שרכשת פעמיים דרך שני חשבונות ואם הם ייתנו לך אישור להשתמש בכפל ההטבות תוכל להשתמש בשני ההטבות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הרכישה עבור חמותי נעשתה בעבר ושתי ההטבות של ה200 שקל נוצלו
    כעת אני קבלתי מרכישה אחרת שלי הטבה נוספת ובגלל שאני חששתי למה שעשיתי אז שזה לא בסדר אני שואל האם כעת שאני לא ישתמש בהטבה שאני קבלתי מרכישה אחרת שלי להטבה ההיא שנוצלה בעבר ואם בכלל אני צריך לעשות כך

  2. 2 ההטבות שקיבלה חמותי כבר מומשו על ידה בזמנו
    שאלתי האם בגלל שאני בעצם בצעתי עבורה את החלוקה לשתי עסקאות וגרמתי לקבל הטבה לכאורה שלא כדין האם כעת במידה ואני לא אשתמש בהטבה אחרת פרטית שלי שאני קבלתי עבור רכישה נוספת אצל הספק האם יש בכך השבה לשימוש של חמותי
    (כי אם לא חבל לי להפסיד את ההטבה ואני אצטרך לטפל בזה מול הספק בדרך אחרת)

    ובאופן עקרוני מדוע זה לא תקין הרי אני פתחתי חשבון עבור גיסי והעיסקה בוצעה משם ? הרי הוא יכול לרכוש מהאתר ולקבל את ההטבה ולתת את המוצר ושווי ההטבה למי שהוא רוצה אז למה אי אפשר להחשיב זאת גם כך כעת שהוא רכש ונתן לחמותי ? הרי זה לא משנה באיזה כרטיס שולם המוצר לא?

  3. מאחר והרוכש הוא אדם אחד לא מועיל פתיחת שני חשבונות נפרדים. אם אתה לא משתמש בזיכוי שקיבלת נחשב להשבת הגזל. או שתודיע למנהל האתר שפתחת שני חשבונות נפרדים.

  4. התקשרתי לשרות לקוחות והסברתי את מה שעשיתי
    היא ביררה כמה דקות(לא יודע אצל מי)וחזרה ואמרה לי שמבחינתם מכיוון שזה נעשה על שתי חשבונות זה עומד בתקנון וזה רק עניין שלי מבחינה מצפונית….
    זה מספיק טוב?