נזק של מראה ברכב מבוטח

שאלה:

שכן שבר מראה לרכב של שכן אחר בשל היותו שיכור והוא מוכן לשלם . לבעל הרכב יש ביטוח מראות וגם השתתפות , האם יכול בעל הרכב לתקן את המראה על ידי ביטוח ועדיין לגבות עבור הנזק מהשכן?

תשובה:

שלום וברכה,

יש מחלוקת הפוסקים במזיק שהזיק רכב לחברו ובעל הרכב גובה תשלום מהביטוח, האם המזיק חייב לשלם. ולכן בעל הרכב לא יכול לתבוע תשלום מהמזיק אם גובה את חובו מהביטוח. אבל אם המזיק מציע לשלם את הנזק מותר לו לקבל ממנו את התשלום של הנזק למרות שמתקן את הנזק דרך הביטוח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פתחי חושן חלק ג פרק פרק ח הלכה יח ובהערה נה שהביא את דעות הפוסקים בהזיק חפץ מבוטח. ולכן אם המזיק מציע מעצמו לשלם מותר לניזק לקבל את תשלום הנזק כיון שיש פוסקים שהמזיק חייב לשלם גם אם הרכב מבוטח.