נזק מחבל של סוכה

שאלה:

שלום וברכה.
אני בונה את סוכתי מידי שנה בחניה שמחוץ לבנין.
לתוספת חיזוק, אני קושר את הסוכה בחבל (באורך כ-1 מטר) לברזל השער של החניה.
החבל אינה חוסמת את המעבר, ויש מעבר רחב מהצד השני של הסוכה או מהצדדים האחרים.
הבן של השכן שלי, רץ במעבר צר זה, נתקע בחבל ונפל.
לטענתו, נוצר לו קרע בחליפה החדשה שקנה לחג, באופן שלא ניתן לתקנה.
האם אני חייב בתשלום עלות החליפה?
במידה וכן, האם אני חייב גם בתשלום עלות המכנס שהוא הסט של החליפה, מאחר "שהרסתי לו את הסט"?
במידה וכן, איך משערים נזק כזה? האם אני צריך לשלם לו עלות של חליפה (ומכנס) חדשה?
במידה ואני חייב לשלם, האם גם החליפה אמורה להישאר אצלו, או שהוא אמור למסור לי אותה?
אודה לתשובתכם הדחופה, ואם אפשר גם עם נימוקים או איזה מקורות הלכתיים לתשובתכם.
בתודה מראש ובברכת חורף בריא.

תשובה:

שלום וברכה,

החבל שהונח דינו כבור ברשות הרבים. ובור ברשות הרבים פטור על כלים, כמו שדרשו חז"ל ונפל שמה שור או חמור – שור ולא אדם חמור ולא כלים. ולכן בעל הבור פטור על נזקי בגדים שנקרעו על ידי הבור. אבל ברור שאסור להניח חבל שיזיק מאחר ויש איסור להזיק גם כשהתורה פטרה מתשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

גמרא ב"ק כח, ב. שו"ע סימן תי סעיף כא.