עובד שהביא לקוחות לבעלים בדמי תיווך

שאלה:

עובד שעבד אצל חברה ייעוץ משכנות וגם התחיל להביא לקוחות חדשים להחברה וקיבל דמי תיווך באחוזים. ואז החליט העובד לפתוח עסק משלו באותו תחום.. כמובן שתכנן לקחת את הלקוחות שלו ולהמשיך איתם במקום החדש אבל אחרי כמה חודשים התחיל לשמוע טענות שגנב את הלקוחות מהחברה.
אז השאלה למי שייכים הלקוחות שהביא וגם עבד איתם והם רק מכירים אותו ולא את הבע"ב והם רוצים להמשיך איתו.

תודה רבה
מראש

תשובה:

שלום וברכה,

עובד בחברה שפתח חברה עצמאית, אסור לו לקחת את הלקוחות מהחברה הקודמת ולספח אותם לחברה החדשה שלו. מותר לו לפרסם את החברה שלו ולקוחות שיבחרו לעבור אליו מותר לו לקבלם לחברה שלו, אבל כאמור אסור לו לפנות ללקוחות ולקחת אותם לחברה שלו.

לקוחות של חברה הקודמת שמכירים רק את העובד ופונים אליו, עליו לספר להם שהוא עזב את החברה הקודמת ופתח חברה אחרת, והם יבחרו אם לחזור לחברה הקודמת או להמשיך איתו.

בהצלחה.