הלכות השבת גזילה

שאלה:

למדתי בכולל שם אספו כסף למתנת בר מצווה לבנו של ראש הכולל, אני קניתי בכסף ספרים והייתי אמור לתתם בבר מצוה, אלא שלבסוף ראש הכולל עשה את הבר מצוה בסתר כך שלא יכלתי לבא לתת לו, הספרים נשארו בביתי ועם הזמן גם השתמשתי נתתי ספר אחד לאחרים, כעת הבחור כבר בן 20 והשאלה היא האם אני אקיים השבה מעליא בנתינת כסף או ספרים לבחור או שעלי למצא את נותני הכסף ולדבר איתם.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה יכול לתת לבחור את המתנה ובכך אתה מקיים את חיובך.

בהצלחה.

מקורות:

כיון שהכסף נאסף עבור מתנה לחתן הבר מצווה, הכסף מיועד עבור המתנה לבחור, ולכן גם אם עבר זמן רב אתה יכול לתת את המתנה לבחור ובכך לקיים את היעוד של אסיפת הכספים.