הולך רגל שהתפרץ לכביש

שאלה:

לרבנים שלום שתי שאלות בחושן משפט האחת אדם התפרץ לכביש פגעה בו מכונית הוא עף על החלון הקדמי של הרכב והחלון נשבר האם הוא חייב לשלם על החלון יש לציין שהמכונית נסעה במהירות מעל המותר בחוק.? שאלה שניה בעל מסעדה שמוכר למוסד חינוכי ארוחות לתלמידים אפשר לקנות ארוחה וכן כרטסיה עם עשר ארוחות על הכרטסיה כתוב תשפ"ב בשנת הלימודים תשפ"ג המסעדה נסגרה האם הוא צריך להחזיר כסף למי שלא ניצל אל כל הכרטסיה ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם ההולך רגל התפרץ לכביש וניזוק מרכב שהזיק את הרכב, וגם הזיק את הרכב, שניהם חייבים לשלם – בעל הרכב חייב לשלם להולך רגל על הנזק שהוזק בגופו. וההולך רגל חייב לשלם לבעל הרכב על הנזק של הרכב. כדין שניהם שלא ברשות ששניהם חייבים לשלם.

אם הכרטיס מוגבל לשנת תשפ"ב, לא יכול לדרוש החזר כספי על הזכות שנותר ברטיסיה. ואם הזכות לא מוגבלת לתשפ"ב, והיה אפשר להשתמש ברטיס גם בשנת תשפ"ג יכול הלקוח לדרוש החזר כספי על הזכות שנותר בכרטיסייה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שעח סעיף ז.